Let’s Gro; Inspiratieloos kliekjes festival.

.

Ik las ergens in de media dat er op de eerste dag van Let’s Gro al 3000 bezoekers geweest waren voor tomeloze inspriratie en spiraalvormige netwerkjes.

Als je een modeshow, muziek en kinderactiviteiten brengt is dat niet zo moeilijk of bijzonder.

Ik kijk en let meer op de activiteiten die echt iets met netwerken en creatieve industrie te maken hebben.

In de Munnekeholm stapte ik middenin een speech over vrijwilligers werk en het was er dit keer aardig druk (pakweg 70 mensen) maar bij nader inzien…

Ik telde al snel 6 politici (voor de aanwezigheidsvergoeding?) en dubbele aanhang. Ongeveer tien en meer werknemers en vrijwilligers. Paar huismoeders (die ik gisteren ook al zag) en wat verdwaalde en verveelde studenten. Dus meer als de helft kun je al wegstrepen.

Verder kreeg ik ook het vermoeden van bedrijfsuitjes her en der (lekker goedkoop en gratis) die wat spirit moesten brengen in eigen gelederen. In de USVA met name zag ik een groepje die elkaar kende en naar de dramazolder vertrokken.

Was zelfs even bij de Let’s Gro basis op de hoek Poelestraat/Grote Markt. Aldaar weer politici (Annie Postma van GroenLinks) die interessant wilde kletsen met een medewerker. Ik zag met een vermoeide blik als snel een aantal klieken van mensen die nauwelijks opkeken en zeker niet geinteresseerd waren in nieuwkomers.

 Netwerken 0.0 dus.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s